F.A.Q.

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

Vilken storlek ska jag välja?

Vid varje produkt finns en storleksguide där du kan stämma av vilken storlek som är rätt för just dig eller din häst. Om du fortfarande är osäker så hjälper vi dig gärna på vår kundtjänst på info@alequi.com.

Har ni fri frakt?

Vi erbjuder fri frakt på alla ordrar över 499 kr inom Sverige.

När levereras min order?

Beställningar inom Sverige levereras normalt sett inom 1-3 arbetsdagar. Lägger du din order innan kl 12.00 (mån-fre) så skickas den samma dag. Vid hårt belastade perioder som reor, högtider, semestrar och Black week är vi tacksamma över ditt tålamod och förståelse för att leveranstiden kan vara något längre.

Hur vet jag att min order har gått igenom?

Du får din orderbekräftelse inom 24 timmar till mailadressen du använt för att lägga ordern. Vänligen notera att den kan hamna i din skräppost. Om det har gått mer än 24 timmar och du fortfarande inte fått någon bekräftelse kan du skriva ett mejl till oss på info@alequi.com – vi hjälper dig gärna.

Vad är statusen på min order?

När din beställning har skickats från vårt lager får du ett mail med ett spårningsnummer och en länk där du kan spåra din order. Tryck på länken för att spåra paketet och se status för din beställning.

Hur gör jag en retur eller ett byte?

Om du känner att din produkts storlek eller passform inte var rätt har du 30 dagars retur och bytesrätt. Skicka ett mail till info@alequi.com med ditt ordernummer samt den produkt du vill returnera eller byta ut så återkommer vi med returinstruktioner.

  • Om du vill returnera eller byta en vara tillkommer en fraktavgift på 69 kr, som vi drar av från totalbeloppet när vi behandlar din retur.

När din beställning har returnerats och mottagits av oss sker återbetalning via samma betalningsmetod som ditt ursprungliga köp. Vänligen tillåt upp till sju arbetsdagar för att din betalning ska returneras.

Retur och utbytespolicy:

  • Produkten skall vara oanvänd och fortfarande i samma nyskick som när den mottogs.
  • Returnerade produkter måste ha samtliga märkeslappar och etiketter kvar och returneras i sin originalförpackning med rätt streckkod. 
Kan man köpa presentkort hos er?

Ja absolut, presentkort till någon man gillar är ju verkligen den optimala presenten! Våra presentkort finns att köpa i menyn under SHOPPA > KOLLEKTIONER & PRESENKORT > PRESENKORT. Välj vilket belopp du vill fylla det med och sen skickas en separat kod till dig på mail. Denna kod nyttjas sen genom att man lägger den i sin varukorg vid betalning. Presentkortet är giltigt i ett år från inköpsdatum och du kan välja saldo från 250 kr upp till 3000 kr.

Om du returnerar en produkt som är köpt med ett presentkort kan du inte få pengar tillbaka utan samma presentkort tankas på med det returnerade beloppet igen. 

Var skickar ni ifrån?

Vi skickar från vårt lager som ligger i Skurup.