Byten & Returer

Vi erbjuder fri frakt över 499 kr och fria byten på alla ordrar. Om du vill returnera en vara tillkommer en fraktavgift på 69 kr som vi drar av på totalbeloppet när vi behandlar din retur. 

För att vara säker på att din storlek passar kan du prova dina produkter hemma i lugn och ro. Du har som privatperson eller företagare enligt lagen om konsumentskydd vid distansavtal (2000:274) rätt att ångra ditt köp. Skulle du vilja returnera din vara måste du inom 30 dagar efter att du mottagit varan meddela oss om du tänker utnyttja ångerrätten. 

  1. Skicka ett mail till info@alequi.com med ditt ordernummer samt den produkt du vill returnera eller byta ut så återkommer vi med en retursedel.
  2. När din beställning har returnerats och mottagits av oss skickar vi antingen din nya produkt i det fall du vill byta varan, alternativt om du gör en retur – sker en återbetalning via samma betalningsmetod som ditt ursprungliga köp. Det tar upp till sju arbetsdagar för att din betalning att återbetalas.

    All frakt i samband med byte är kostnadsfritt. Detta gäller för alla köp som sker i vår webshop. 
    Om du vill returnera en vara tillkommer en fraktavgift på 69 kr som vi drar av på totalbeloppet när vi behandlar din retur. 

Observera följande undantag till vår retur- och utbytespolicy:

  • Returnerade produkter måste ha samtliga märkeslappar kvar och returneras i originalförpackningen med rätt streckkod på förpackningen. Om du har beställt flera produkter är det viktigt att streckkoden är rätt på den produkt du returnerar. 
  • Returnerade produkter får inte ha några synliga tecken på slitage eller användning.

Tänk på att för att de returnerade produkterna ska kunna anses som oanvända måste dessa vara i väsentligt oförändrat skick. Det innebär till exempel att etiketter, eventuella kardborrefästen och skyddsplast ska återfinnas på produkten. Varor som returneras ska vara ordentligt paketerade och återsändas på samma sätt som de levererades med samtliga streckoder kvar på förpackningen. 

Om använda varor returneras har ALEQUI rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper. Du kommer sedan få pengar tillbaka för varan minus värdeavdraget enligt lag. Värdeminskningen kan vara upp till 100% i det fall varan inte längre är säljbar.

ALEQUI förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer ALEQUI riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se. Mer information finns på www.konsumentverket.se.