GUIDE

CARE GUIDE RIDBYXOR

Dina ALEQUI ridbyxor är gjorda för att hålla så hög kvalitet som möjligt för att de ska kunna hålla länge. Och när ridbyxorna hamnar i era händer så vill vi såklart ge er bästa möjliga guidning för att ni ska kunna ge byxorna ett långt liv med många härliga ritter.

Genom att hjälpa dina ridbyxor att hålla längre, sparar du både på plånboken och miljön. Därför har vi nu samlat ihop och delat våra bästa tips för att du ska kunna hålla dina ridbyxor fina så länge som möjligt.

VÄDRA MER - TVÄTTA MINDRE

Att tvätta mer sällan saktar ned slitaget på färger, fibrer och åldrandet av dina ridbyxor. Du behöver tvätta dina ridkläder när de luktar illa eller ser smutsiga ut, i många fall räcker det med att vädra byxorna mellan användningar.

Att inte tvätta dem efter varje användning är ansvarsfullt för både tvättkorgen, plånboken och framförallt miljön.

FÖLJ TVÄTTRÅDEN

Olika kläder har olika behov och tvätten bör sorteras i enlighet med dessa. Ridbyxorna mår bäst när de tvättas ut och in. Följ sedan tvättsymbolerna och tvättinstruktionerna noggrant som sitter på insidan. I de allra flesta fall så innebär det att tvätta dem kallt eller på 30° och med liknande färger. Vi har utformat instruktionerna av en anledning - för att hålla kläderna i bästa form och samtidigt inte pressa miljön alltför hårt. 

Och har du en häst som fäller på våren? Då kan det hjälpa att dammsuga bort håren innan tvätt.

ANVÄND RÄTT TVÄTTMEDEL

Välj ett miljövänligt tvättmedel och använd inte för mycket av det – överdosering kommer inte att göra dina ridbyxor renare.

Använd inte blekmedel då det innehåller starka ämnen som sliter ut fibrerna och gripet på ridbyxorna. Prova istället att tvätta dina vita plagg med en blandning av lite ättika och en skvätt citronjuice för att återställa krispigheten och ta hand om miljön.

TORKTUMLA OSS INTE!

Att skippa torktumlaren är förmodligen det viktigaste valet både när det gäller att göra miljön en tjänst och att ge dina ridbyxor ett långt liv. Alla kläder och material tål inte värmen i en torktumlare och kan orsaka att fibrerna i dina kläder förstörs och slits ut mycket fortare än vad de ska.

Silikongripet i ridbyxorna kan vara känsligt för värme och de bör därför inte torktumlas, gör man det så kan det hända att silikonet drar ihop sig och på sikt göra att det börjar lossna.

RÅKAT UT FÖR EN EXTRA ENVIS FLÄCK?

Då är det viktigt att behandla fläcken så snart som möjligt efter att du upptäckt den. Desto längre fläcken får fäste och torkar, desto mer sannolikt är det att den stannar för gott. För de flesta fläckar, är en iskall blötläggning i kombination med att gnugga ett effektivt första verktyg. Om det trots det inte skulle gå bort kan du med fördel använda dig av galltvål eller lite vanish som försiktigt gnids in i fläcken och lämnas ett par timmar innan du slänger in dem i maskinen. 

VÅRA RIDBYXOR

SHOPPA RIDBYXOR

GUIDE

VILKEN MODELL PASSAR MIG?

Vi fattar att det kan vara svårt att välja ibland. Därför har vi satt ihop en guide över alla våra ridbyxor så du lätt får en överblick.

TILL GUIDEN