ITALIENSKT LÄDER FRÅN TOSCANAS LANDSBYGD

Vårt läder är italienskt, vegetabiliskt garvat och producerat på ett familjeägt garveri ett par mil utanför Florens, i hjärtat av Toscana. Vi föredrar att arbeta med italienskt läder på grund av dess högkvalitativa och långvariga egenskaper. Det innebär att dina träns, lädergrimmor och tyglar inte bara kommer att hålla längre men också åldras bättre desto mer du använder de. Läder av hög kvalitet blir bara mjukare desto mer det används och framförallt vegetabiliskt läder utvecklar en vacker lyster över tiden. 

VAD ÄR VEGETABILISKT GARVAT LÄDER?

Vegetabiliskt garvat läder bearbetas med naturliga och växtbaserade extrakt istället för att massproduceras med kemiska substanser. Istället för att färga läder med kromsulfat och syror är vegetabiliskt garvat läder utformat med bland annat träbark. Vi rekommenderar för säkerhetsskull att man sköljer av och vårdar sina läderprodukter efter varje användning men vegetabiliskt garvat läder behöver egentligen sällan rengöras på grund av dess långvariga egenskaper.

KVALITET SOM HÅLLER LÄNGE

Använder du en läderprodukt från ALEQUI kan du med säkerhet känna att du gjort ett tryggt och medvetet val av högkvalitativt läder som kommer att hålla länge. Vi hoppas att du kommer njuta av vårt läder så mycket som vi gör. 

Bilderna är fotade av oss på ALEQUI, från vårt besök i fabriken sommaren 2019.

Med vänliga hälsningar,

Designteamet på ALEQUI

UTFORSKA

Här hittar du all vår utrustning för häst tillverkat av Italienskt läder från Toskana.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete?

LÄS MER