HÅLLBARHET

På ALEQUI strävar vi efter att vara i framkant och driva ett miljömedvetet företag. Vi inser att vi har ett ansvar som företag att göra smarta val gällande allt från material till produktion och i varje steg av vår produktionsprocess försöker vi att begränsa vår miljöpåverkan så mycket som möjligt.

Vi gör det exempelvis genom att enbart jobba med vegetabiliskt garvat läder som har en tillverkningsprocess som är skonsammare mot miljön. Dessutom är en del av våra textilprodukter ekologiskt färgade och delvis gjorda med återvunnet material vilket också innebär en mindre miljöpåverkan.

På så sätt är vi trogna våra kärnvärden; miljömedvetenhet, hög kvalitet och bra design. Vi är ett företag som startats av ryttare, för ryttare, och det vill vi ska märkas i allt vi gör. Vi tror på hållbar ridsport och försöker hela tiden hitta nya sätt att bli mer miljövänliga.

TIDLÖST

Vi undviker säsongsbetonade kollektioner för att skapa kläder och utrustning som håller sig över tid, både i kvalitet och design.

ÅTERVUNNET

För att minska vårt klimatavtryck så mycket som möjligt så använder vi återvunnen plast i alla våra förpackningar och påsar.

STÄLL EN FRÅGA

Vill du veta mer om hur vi jobbar med dessa frågor? Hör av dig till oss via kontaktformuläret här.

HÄST

UTFORSKA

RYTTARE

UTFORSKA