VÅR STORY

AVSKALAD SKANDINAVISK DESIGN

Letar du efter ridkläder och utrustning som du kan använda länge? Vi brinner för slittåliga ridkläder med snygg design.

Vi får hela tiden höra att våra produkter håller en hög nivå och används flitigt av våra kunder. Våra ridbyxor blev utvalda till favoriter i Tidningen Ridsports test av ridbyxor och våra benskydd har lyfts fram av Lina Dolk som en utav hennes favoriter som hon tvättar gång på gång och som håller sin passform. Vi har blivit omnämnda i Hippson, Kentaur, Untacked, Breakit m.fl. och det är ingen slump. Genom att använda väl utvalda material och lägga ner tid på designprocessen har vi lyckats utveckla produkter som många vill ha.

ALEQUI grundades i Stockholm 2019 och i dag designar vi ridkläder och utrustning med en modern och nyskapande ton. Vår design är avskalad, stilren och inspirerad av nedtonad skandinaviskt mode. Hållbarhet ligger oss nära om hjärtat och därför undviker vi säsongsbetonade kollektioner och skapar kläder och utrustning som står sig över tid, både i kvalitet och design.

Läs vidare och få en inblick hos några av våra medarbetare i teamet.

Möt några i teamet

Häng med behind the scenes och läs mer om hur det är att jobba på ALEQUI.

PROJEKTLEDARE

Louise

Louise jobbar som projektledare och är bland annat ansvarig för försäljning på mässor och mot alla våra återförsäljare. Hon är en riktigt hästtjej som levt med hästar i hela sitt liv.

Tre snabba med Louise:

När började du intressera dig för ridsport?
Bra fråga! Jag är uppväxt i Skåne och alla i min familj har hållit på med hästar så länge jag kan minnas. Jag satsade på hoppning men la av för ett par år sen och flyttade till Stockholm, så det är superkul att kunna fortsätta med sporten även om det innebär mer tid med våra kunder och mindre tid i stallet :)

Vad är det bästa med att jobba på ALEQUI?
Det är så himla varierat! I ena stunden sitter jag och planerar nästa mässa till att direkt efter det hoppa in i ett möte med våra återförsäljare. Det är också kul med all kontakt med våra ambassadörer och ryttare, det känns som att sporten verkligen har fått ett stort uppsving de senaste åren.

Vad är din favoritprodukt?
Det måste vara vår ridtröja Niko som jag i princip bor i! Jag älskar materialet och att den även funkar så bra utanför stallet. Jag har den både i svart och marinblå.

KREATIVT ANSVARIG

Sharokh

Sharokh är en av grundarna och även kreativt ansvarig på ALEQUI. Han jobbar med designteamet och ser till att utrustningen och kläderna vi skapar möter våra krav på design och kvalitet.

Tre snabba med Sharokh:

Hur blir man kreativt ansvarig? Vad har du jobbat med innan?
Jag har tidigare jobbat på en designbyrå där vi hade kunder från några av världens största modemärken. Jag älskar design och att jobba fram kreativa uttryck. Ridsporten är extra kul då det sett likadant ut så länge och det finns stort utrymme för förändring.

Vad är din bakgrund inom ridsporten?
Jag hade en flickvän som var en riktig hästtjej och drogs in hästvärlden genom henne. Jag blev snabbt kär i sporten och hållit på med ridning på ett eller annat sätt sen dess.

Vad är din favoritprodukt?
Jag har svårt att välja en produkt men tycker att våra ridbyxor Noma i svart tillsammans med vår Signature Zip Lea i svart är en riktigt snygg kombo :)

HÅLLBAR UTVECKLING

Vi värdesätter hållbara alternativ.

LÄS MER