Försäljningsvillkor

Genom att slutföra ett köp från Sajten antas Du acceptera Villkoren. Detta innebär att du förbinder Du dig att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användning av personuppgifter och cookies enligt ALEQUI Equestrian AB:s Sekretesspolicy.

1.1


De allmänna villkoren (”Villkoren”) gäller när konsumenten (”Du”) lägger en beställning via www.alequi.com/sv och undersidor (”Sajten”). I samband med beställning ingår du i avtal med ALEQUI Equestrian AB, org: 559171-4869 (”Alequi”, ”vi”, ”oss”). Villkoren är enbart tillämpliga för dig som är konsument och som gör beställningar via Sajten.

1.2

Du måste ha fyllt 18 år för att göra beställningar på Sajten. Vi godkänner enligt svensk lag, INTE kreditköp till personer som inte fyllt 18 år. Alequi förbehåller sig rätten att neka eller göra ändringar din beställning (t.ex. om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

1.3

Alequi reserverar sig för eventuella bild- och skrivfel på Sajten. Detta inkluderar fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, felaktiga priser samt justeringar i pris eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Alequi förbehåller sig rätten att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Om felaktigt pris har angetts för en vara som Du har beställt så lovar Alequi naturligtvis att upplysa dig om detta och invänta ditt godkännande av det nya priset innan Alequi fortsätter med beställningen. All bildinformation på Sajten ska uteslutande betraktas som illustrationer. Dessa illustrationer kan inte garanteras återge det antal varor Du erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. Alequi ansvarar inte för information på Sajten som kommer från en tredje part.

1.4

Sajten och allt innehåll på denna, ägs av Alequi. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Alequi.

1.5

Klarnas Dataskyddsinformation 

1.6 Betalningsalternativ / villkor

Vi erbjuder både Klarna Checkout som betalningsalternativ. Med Klarna kan du välja betalning via kredit- eller betalkort eller via ditt clearingkonto när delbetalning är möjlig. Klarna Checkout accepteras för betalningar från Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna och Storbritannien. 

1.7 Frakt

Vi erbjuder gratis frakt inom Sverige vid köp av varor för minst 499 kr. Vid köp av varor under 499 kr debiterar vi en fraktkostnad på 69 kr. DHL och Postnord används för transport av post och paket och vi följer lagen om Distans- och försäljningslagen (2005: 59).

”Arbetsdagar” utgör dagar under en normal arbetsvecka från måndag till fredag.

1.7 Leveransförseningar

Vid leveransförseningar är vi inte ansvariga för någon skada, förlust, anspråk eller några direkta, indirekta, oavsiktliga, straffande, speciella eller följdskador av något slag.

1.8 Skadat gods

När du får dina varor är det viktigt att du omedelbart granskar din produkt. Om du har fått en felaktig eller skadad produkt, kontakta oss så snart som möjligt via e-post på info@alequi.com.

1.9 Retur och byte

Vi följer Distans och försäljningslagen i Sverige (2005: 59) – som ger alla icke-företagskunder möjlighet att returnera och byta alla inköp inom en 14-dagars avbokningsperiod.

Alla objekt måste vara oanvända och i originalförpackningen med etiketterna på. Frakt i samband med retur eller byte betalas av köparen.

Eventuell byte/retur ska skickas till:

ALEQUI Equestrian AB

Frejgatan 12

113 49 Stockholm

Frakt i samband med retur betalas av köparen. Frakt vid ett byte är gratis, vid fler än ett byte betalas frakten av köparen. 

2.0 Återbetalning

När din beställning har returnerats och mottagits av oss återbetalas din order via samma betalningsmetod som ditt ursprungliga köp. Vänligen tillåt upp till 14 arbetsdagar för din betalning ska returneras.

2.1 Reservationer

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar som orsakas av stora prisavvikelser från våra leverantörer, stavfel eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser i avsnittet Force Majeure nedan.

2.2 Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast för att slutföra och tillhandahålla den tjänst som du förväntar oss av oss. Enligt GDPR (Allmänna dataskyddsåtgärd) har du rätt att få den information vi har lagrat på dig och om du anser att det är felaktigt eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning från vår kunddatabas. Om så är fallet, kontakta vår kundtjänst på info@alequi.com. Vi förklarar också att vi inte kommer att sälja eller överföra personuppgifter (se vår sekretesspolicy).

2.3 Ej uthämtade paket

När ditt paket anländer till en distributionspunkt ställs ett meddelande via e-post eller SMS till dig. När du lägger beställningen ansvarar du för att ge korrekta detaljer som mobilnummer, din leverans och e-postadress.

Om du inte hämtar ditt paket förbehåller vi oss rätten att debitera en administrativ avgift för den retur som automatiskt sker till oss vid utebliven upphämtning.  

2.4 Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrofer, strejk, regeringens beslut och liknande händelser utanför vår kontroll, vilket resulterar i att vi inte uppfyller de avtalsvillkor och åtaganden som åligger oss, är vi inte ansvariga eller ansvariga för brott mot avtal och vi släpps från våra skyldigheter att uppfylla någon del av dessa villkor.

2.5 Ändringar av villkoren

Du kan granska den senaste versionen av villkoren när som helst på den här sidan.

Vi förbehåller oss rätten att uppdatera, byta eller ersätta någon del av dessa användarvillkor genom att lägga upp uppdateringar och ändringar på vår webbplats. Det är ditt ansvar att regelbundet kontrollera vår hemsida för ändringar. Din fortsatta användning av eller tillgång till vår hemsida eller Tjänsten efter att eventuella ändringar i dessa användarvillkor har skickats ut innebär ett godkännande av dessa ändringar.

Kontaktinformation

Frågor om användarvillkoren ska skickas till oss på info@alequi.com.